Books

...dan Cinta pun Tersenyum

dan Cinta pun Tersenyum Ervan ini matahari pagi bagus sbg vitamin D yg penting utk kekuatan tulang Kamu tahu kenapa kamu tak tahan dgn cahaya matahari walaupun sedikit Itu kerana kamu adalah org yg berambut keperangan asli

  • Title: ...dan Cinta pun Tersenyum
  • Author: Nora Ismail
  • ISBN: 9789675229213
  • Page: 278
  • Format: None
  • Ervan ini matahari pagi, bagus sbg vitamin D yg penting utk kekuatan tulang Kamu tahu kenapa kamu tak tahan dgn cahaya matahari walaupun sedikit Itu kerana kamu adalah org yg berambut keperangan asli dan kulit berwarna putih Org yg paling tahan kena radiasi matahari adalah org yg berkulit gelap Semakin gelap semakin terlindung dari sinar matahari Tapi kamu, putih Ervan ini matahari pagi, bagus sbg vitamin D yg penting utk kekuatan tulang Kamu tahu kenapa kamu tak tahan dgn cahaya matahari walaupun sedikit Itu kerana kamu adalah org yg berambut keperangan asli dan kulit berwarna putih Org yg paling tahan kena radiasi matahari adalah org yg berkulit gelap Semakin gelap semakin terlindung dari sinar matahari Tapi kamu, putih macam cicak Manalah nak tahan dgn cahaya matahari What Ervan terpekik Kamu bilang aku seperti cecak Ervan merengus dgn mata terpelotot ke arah Surihani Kalau tadi Surihani mengatanya sbg mannequin, sekarang sbg cicak pula Eeii Ervan bergidik geli Iya cicak ck ck ck balas Surihani sambil menggayakan bunyi cicak Sengaja mahu menghangatkan hati Ervan Tanpa mahu menunggu reaksi Ervan, Surihani meneruskan melangkah Kurang ajar kamu Dasar cewek jutek Cuek maki Ervan dgn bengangAku mau pulih dari kesengsaraan ini Yang kubutuhkan saat ini hanya cinta Tuhan bukan cinta darimu Kerna secinta cintanya manusia kepada manusia, kan nggak boleh cintanya lebih dari cinta kpd Allah ErvanIt s about love and hate Never give up on someone you can t go a day without thinking about Love like you ve never been hurt Surihani.

    • Unlimited [Mystery Book] ✓ ...dan Cinta pun Tersenyum - by Nora Ismail ✓
      278 Nora Ismail
    • thumbnail Title: Unlimited [Mystery Book] ✓ ...dan Cinta pun Tersenyum - by Nora Ismail ✓
      Posted by:Nora Ismail
      Published :2019-03-21T08:25:25+00:00

    About "Nora Ismail"

    1. Nora Ismail

      Nora Ismail Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the ...dan Cinta pun Tersenyum book, this is one of the most wanted Nora Ismail author readers around the world.

    226 Comments

    1. Sakitnya tuh di sini Di dalam hatikuSakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuhSakitnya tuh di sini Pas kena hatikuSakitnya tuh di sini Kau menduakan akuTeganya hatimuPermainkan cintakuSadisnya caramuMengkhianati akuSakitnya hatikuHancurnya jiwakuDi depan matakuKau sedang bercumbuLagu tuuuuu utk Akhil. Hikhik Shiro punya pasal lagu ni terngiang-ngiang di telinga. Kasihan sama Akhil, cintanya ditolak dan hidupnya berakhir dengan tragis. Sia-sia hidup lelaki ini kerana perempuan sanggup menghancurk [...]


    2. Ervan Prima Sakti, jejaka hot dari Jakarta. Peranakan Indonesia dan Malaysia. Menyandang Most Eligible Bachelor yang gemarkan Ayam Penyet. Ervan yang selama ini hidupnya penuh mewah, sosial, diperintahkan oleh kedua ibu bapanya untuk menguruskan resort di Malaysia. Terpaksa patuh akan arahan, Ervan akhirnya ke Malaysia.Di Malaysia, Ervan bertemu Surihani, cewek norak plus jutek (kata Ervan). Wujudnya Surihani di resort Ervan menimbulkan pelbagai situasi lucu. Gamat. Ervan dan Surihani seperti an [...]


    3. 3.5*28-09-2014:Ervan Prima Sakti (Ervan), model kelahiran Indonesia. Half Malaysian sebab ibunya berasal dari Pulau Besar, Mersing. Merupakan penyandang gelaran Most Eligible Bachelor di negaranya. Kerana bimbang Ervan jadi lupa daratan, ibu bapanya sepakat menghantar Ervan ke Malaysia untuk menguruskan resort milik keluarga mereka di Mersing. Sungguh pun berat untuk meninggalkan kehidupan mewah penuh sosialnya di Jakarta, Ervan tetap akur kerana hormat dengan permintaan kedua ibu bapanya. Ketib [...]


    4. 3.5*Full review: 10/11/2014Ini antara penulis yang buat homework, menulis bukan sesedap hati tapi beliau tahu apa yang harus ditulisnya. Lebih-lebih lagi bila perlu menyelitkan bahasa tanah seberang. Tahniah!Si Most Eligible Bachelor vs si cewek norak plus jutek hahaha.Membaca gelagat 2 watak ini buat aku tak kering gusi. Ada saja yang tak kena, belum ditambah dengan salah faham tentang bahasa lagi. Hari-hari bertemu, pengakhirannya tetap sama. Gaduh dan gaduh. Gamat!Si jejaka yang sudah terbias [...]


    5. Dah tak peduli dah andai orang lain dah lama khatam cerita ini dan saya baru saja nak menampal review saya di sini. Membaca novel sekarang menjadi lambat kerana kekangan waktu kepada hal-hal yang mesti didahulukan.Ini adalah salah seorang penulis kegemaran saya, kak Nora Ismail tampil sekali lagi dengan novel dewasanya iaitu ‘…dan cinta pun tersenyum…’ selepas Wasilah Cinta Weera yang sangat menggamit minat saya. Tak dilupakan juga buat novel ini yang turut menggamit minat saya memiliki [...]


    6. okey just one word. SUPERB.Mungkin aku sangattt ketinggalan sbb baru baca buku ni tapi aku tetap nk buat review! Muehehehetajuk : dan Cinta pun Tersenyum. dan aku pun tersenyum waktu baca novel ni :)It's simple. Interesting. Different. Sweet(tak over) and funny.I enjoy reading this book. Pembacaan yang memakan masa agak lama kerana sambil membaca, aku juga belajar memahami makna setiap bahasa seberang dan kadang-kadang aku ketawa sendiri bila tanpa sedar mulut aku pun terikut-ikut dengan slanga [...]


    7. best cerita ni.la2 rasa macam terganggu sebab baca dalam bahasa indonesia kebanyakkannya lama2 boleh buat kita biasab baik ayat2 senang nk faham. cerita mcm ni lah boleh buat kita tergelak.gi2 masa Suri yang asyik tersalah faham bila Ervan berkata2hahamcm2 rasakar.dihterujabuat x boleh nak berhenti nk baca.ka sangat cerita ni:)


    8. Rose Harissa punya citer memang best. Hero ni mix indon& malay. Sombongnya ya amat mentang2 ler dia encem apa org panggil the Most E. Bachelor in town! Keangkuhan akhirnya memakan diri. Rasa malu yg amat sangat membuat beliau lari menyembunyikan diri drpd wanita kesayangan. Best giler novel ni!


    9. Surihani 'Honey' & ErvanSweet jalan citer novel niAntara cinta dan benci itu, tipis sekali perbezaannyaSurihani: 'Saat aku benci membabi buta pada kamu, sebenarnya aku makin tak sedar bahawa aku makin kenal kamu' ;)Aku dengar lagu Kaulah Segalanya (Hazrul Nizam) masa baca novel ni Hayatilah liriknya:"Kau merubah segalaCinta yang ku dahagaKehadiran dirimu menyinarikanMekar semula hatikuKau lukis hidupkuKau hias hatikuKau sambut cintaku tulus ikhlasSuci hatimu kasihKaulah segalanyaYang menyina [...]


    10. Ervan dan Surihani bertemu sewaktu Ervan diarahkan oleh kedua orang tuanya untuk tinggal di Pulau Besar dan menguruskan resort kepunyaan mereka itu. Bermula dengan saling membenci dan saling tidak senang dengan satu sama lain ke perasaan simpati dan kemudiannya mereka berjanji sesama sendiri untuk mengakhiri persengketaan antara mereka dan mula bersahabat. kemudiannya bibit-bibit cinta antara mereka mula tersemai dan berkembang. Ervan telah meluahkan cintanya kpd Surihani dan mereka mula membuat [...]


    11. Hmmmmtu lagi karya kak rose yg pd sy superbtu yg saya sedar ttg karya kak ose niedlm novel2 yg dibaca oleh sy byk petua yg diselitkan yg mana bermanfaatx tau lak sy bwg putih mujarab utk selsema n merawat luka.hehehehe





    Leave a Comment